Instagram Son Görüldü Özelliği Nereden Kapanır?

Bu yazıda Instagram Son Görüldü Özelliği Nereden Kapanır? konusunu sizler için inceledik.

38

Instagram kullanıcı sayısı bakımından ve günlük atılan paylaşımların çok fazla olmasından dolayı sosyal medyanın en popüler uygulaması haline gelmiştir. Bu uygulamada insanlar takip ettiği kişilerin paylaşımlarını görebilir, beğenebilir ve yorum yapabilir. Güzel içerikler üreten, paylaşımları insanlar tarafından seçilen kişiler yüksek takipçi sayılarına ulaşabilir. Peki oldukça popüler olan ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan bu uygulamada ınstagram son görüldü özelliği nereden kapanır?

Son Görüldü Özelliği Nedir?

Yapılan yeni güncellemeler sayesinde günden güne gelişen ve kendini yenileyen instagrama son güncellemelerde çevrimi içi olma özelliği gelmiştir. Bu özellik takipçilerinizin sizin ne zaman aktif olduğunuzu, kaç dakika önce aktif olduğunuzu anlamaya yarar. Fakat bu bilgiler direk olarak profiliniz kısmında yazmaz. Eğer bir kişi direkt mesajlar kısmında sizin isminizi aratırsa orada ne zaman aktif olduğunuzu görebilir. Kimse tarafından ne zaman aktif olduğu bilinmesini istemeyen kullanıcılar bu özelliği kolaylıkla kapatabilir. Ayrıca bu özelliği kapatsanız dahi özelliği kullanan diğer kullanıcılar hakkında bilgi almanız mümkün olur.

Takip Edilmeyen Kişiler de Görebilir mi?

Bilindiği gibi instagramda iki şekilde profil kullanılabilmektedir. Bunlar gizli hesap ve herkese açık hesaptır. Eğer profiliniz gizli hesap ise takip etmesine izin vermediğiniz kişiler sizin ne zaman aktif olduğunu veya kaç dakika önce aktif olduğunuzu bilemezler. Fakat gizli hesaplarda takip etmesine izin verdiğiniz kişiler doğrudan aktifliğiniz hakkında bilgi alabilir. Eğer hesabınız gizli hesap değilse herkes tarafından bu özellik görülebilmektedir. Profilinizin ayarlar kısmından hesabınızı gizli veya herkese açık olarak ayarlamanız mümkündür.

Son Görüldü Nasıl Kapatılır?

Kimse tarafından ne zaman aktif olduğu bilinmesi istenmeyen kullanıcılar bu özelliği kapatmaktadır. Instagram’a giriş yaptıktan sonra profil kısmına girerek yukarıda bulunan üç adet çizgiye tıklamanız gerekir. Karşınıza çıkacak olan panelden en alttaki ayarlar seçeceğine tıkladıktan sonra profilinizle ilgili tüm ayarları buradan yapabilirsiniz. Burada Gizlilik ve Güvenlik seçeneklerinin içerisinde hareket durumu adında bir sekmek bulunmaktadır. Bu sekmeye giriş yaparak bu durumu gizleme seçeneğine tıklamak gerekir. Bu şekilde mesajlaştığın ve takip edilen tüm kişilerin senin ne zaman aktif olduğuna dair tüm bilgileri öğrenmesini engellemiş olursunuz.